Waarom luchtfoto’s meerwaarde kunnen betekenen?

Luchtfoto’s kunnen voor verschillende doeleinden een meerwaarde betekenen tijdens fotoreportages!

Via luchtfoto’s zie je de dingen vanuit een ander perspectief, dus ook een woning, tuin, landschap, omgeving, etc. Voor mezelf als fotograaf zijn luchtfoto's een luxe: onbereikbare plaatsen juist nu wel bereikbaar. Denk maar aan foto's over water

Luchtfoto's zijn soms heel subtiel; soms merk je niet eens dat het een luchtfoto is omdat slechts enkele meters de lucht in voldoende kunnen zijn.


Hoe worden de luchtfoto’s gemaakt?

De luchtfoto’s worden door middel van een drone gemaakt.
Afhankelijk van de situatie wordt het type drone gekozen. Ikzelf werk met compacte, stabiele  drones met uitstekende camera. Meer dan voldoende om veilig, gecontroleerd te werken en kwalitatief goede foto's af te leveren.

Een drone kan, maar mag niet zomaar door iedereen en eender waar de lucht worden ingestuurd. Er zijn ook andere luchttuigen in de lucht dan drones en op bepaalde plaatsen mag er gewoon niet worden gevlogen omdat het zich in een gecontroleerd gebied bevindt (denk maar aan luchthavens, havens, heliplatforms, etc.). Bij het uitvoeren van dronevluchten is altijd een risico verbonden. De dronewetgeving in België (en ook erbuiten) is heel strikt en niet van de poes. De boetes kunnen hoog oplopen bij het niet navolgen ervan.

Untitled photo

Wat houdt een opdracht met luchtbeelden in?

- Alle vluchten worden steeds en enkel uitgevoerd in regel met de op dat moment op die locatie van toepassing zijnde drone- en privacywetgeving.

- Elke opdracht wordt daarom eerst geanalyseerd om na te gaan of deze kan worden uitgevoerd
    o Wordt de vlucht uitgevoerd in gecontroleerd of niet-gecontroleerd gebied?
    o Zijn er risico’s t.o.v. mensen, dieren en gebouwen?
    o De privacy t.o.v. (eventuele) buren en aanpalende gebouwen moet ook worden bekeken en gerespecteerd.
- Tijdens een vlucht moet de piloot ongestoord zijn werk kunnen uitvoeren om zich ten allen tijde te kunnen concentreren. Daarom wordt er steeds een safe zone vastgelegd.
- Afhankelijk van de fotoreportage wordt bekeken welke foto's een meerwaarde kunnen bieden, gaande van gewone luchtfoto's, verticale en horizontale panorama's, top down foto's, etc.

Waarom werken met een gelicentieerde piloot?

Na een opleiding van een klein jaar heb ik in 2019 mijn licentie dronepiloot klasse 1 behaald.
Door deze licentie te behalen ben ik gemachtigd om op een wettelijk correcte manier dronevluchten uit te voeren.

- Enkel en steeds 100% legale vluchten. U als klant kan niet aansprakelijk worden gesteld bij inbreuk op de wetgeving door de piloot. Zowel klant als piloot moeten zich geen zorgen kunnen maken bij eventuele problemen/ongevallen.
- Verzekerd tegenover derden in geval van ongeval.
- Mogelijkheid om vluchten in gecontroleerde (standaard niet toegestane) gebieden uit te voeren (enkel na specifieke, te betalen, toelatingsaanvraag). De toelatingsaanvraag wordt steeds door de piloot geregeld.
- Kennis van zaken, ervaring en professionalisme
- Nadruk ligt steeds op veiligheid en afleveren van kwaliteit
- Voor veiligheidsredenen worden vluchten ook steeds enkel uitgevoerd als de weersomstandigheden het toelaten. Een vlucht kan dus steeds net voor aanvang worden uitgesteld.

Tarieven

Luchtfoto's worden meestal gecombineerd met grondfoto's. Uiteraard zijn enkel luchtfoto's ook mogelijk.
Weet dat luchtfoto's voor een niet zo grote meerprijs een grote meerwaarde voor uw fotoreportage kunnen betekenen.
Contacteer me voor een (combi-)prijs.


Powered by SmugMug Owner Log In